Yazıyla kışıyla, gecesiyle gündüzüyle Üsküp için çalışıyoruz
Beldemizde konferans….

Beldemizde, 06 Mayıs 2015 Çarşamba günü Başkanlığımız ve Ensar Vakfı Kırklareli Şubesi ortaklığında “Ermeni Tehciri 100. Yılında” isimli konferans düzenlendi. Kültür Evi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kırklareli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Raşit GÜNDOĞDU katıldı.

Programın açılışı Beldemiz Cevatpaşa Mahalle Camii müezzini Recep KANDİL’in kuran tilaveti ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını ise Ensar Vakfı Kırklareli Şube Başkanı Mustafa KESKİN yaptı. KESKİN, yaptığı konuşmada desteklerinden ötürü Belediyemize ve katılımlarından dolayı hemşerilerimize teşekkürlerini sundu. Mustafa KESKİN’in ardından sahneye gelen Belediye Başkanımız Hüseyin KASAP, bu etkinliğin Üsküp’te gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken başta Ensar Vakfı ve Yrd. Doç. Dr. Raşit GÜNDOĞDU olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Başkanımızın konuşmasının ardından sahneye gelen Kırklareli Üniversitesi tarih bölümü öğrencisi Yahya YÜCEL’in okuduğu şiir dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Son olarak sahneye konferansın sunumunu yapmak üzere Kırklareli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Raşit GÜNDOĞDU geldi. Dinleyicileri sıkmayan akıcı anlatım üslubuyla büyük beğeni kazanan Raşit GÜNDOĞDU hocamızın sunumu dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Özellikle son günlerde dünya gündeminde oldukça fazla yer alan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tarihi gerçekleri dinleyicilerle paylaşan GÜNDOĞDU, Ermenilere ne Osmanlı devleti ne de Türkiye Cumhuriyeti tarafından soykırım yapılmadığını dile getirdi. Arşivlerimizde ki belgelere dayanarak konuştuğunu belirten GÜNDOĞDU’nun izleyicilerle paylaştığı ve o dönemde yaşanan bazı dramatik olaylar izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Konferansın ardından Belediye Başkanımız Hüseyin KASAP Yardımcı Doçent Doktor Raşit GÜNDOĞDU’ya sunumundan ötürü, Ensar Vakfı Kırklareli Şube Başkanı Mustafa KESKİN’e ise programın gerçeklemesinde ki emeklerinden dolayı teşekkür ederek günün anısına fincan takımı hediye etti.

Haberin Ek Görselleri

Beldemizde konferans….